fbpx

Enter your keyword

post

Agenția americană pentru Protecția Mediului va înființa o bancă „verde” de 27 de miliarde de dolari

Agenția americană pentru Protecția Mediului va înființa o bancă „verde” de 27 de miliarde de dolari

Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a demarat procesul prin care va dezvolta o bancă „verde” de 27 de miliarde de dolari, care va oferi granturi comunităților dezavantajate interesate să dezvolte proiecte cu emisii scăzute sau cu emisii zero, potrivit ESG News.

Photo 96783579 / Bank Finance © Komgrit Pradissagul | Dreamstime.com

Această bancă se va numi Greenhouse Gas Reduction Fund și face parte din eforturile luate de administrația Biden pentru a combate criza climatică.

Sunt încântat să știu că vom crea un program care va pompa miliarde de dolari în comunități locale, care va avea impact direct în programele de eficiență energetică, în programele de energie solară sau în programe care vor reduce poluarea și vor genera locuri de muncă”, a declarat Michael Regan, administrator al Agenției pentru Protecția Mediului.

El a mai adăugat că acest fond a fost creat prin pachetul legislativ cunoscut drept „Inflation Reduction Act”, care a declanșat cel mai mare val de investiții climatice din istoria SUA. Mai mult, banii din banca „verde” se vor îndrepta cu precădere în zone ale țării care nu au reușit să atragă investiții în energie și transport sustenabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.