Enter your keyword

post

Noile angajamente de mediu ale Indiei înseamnă o reducere cu 45% a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Guvernul din India a anunțat adoptarea oficială a unor noi angajamente climatice pentru anul 2030, printre care se numără promisiunea de a reduce cu 45% intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și un obiectiv care stabilește ca 50% din energia electrică utilizată în țară să provină din surse care nu se bazează pe combustibili fosili, potrivit ESG Today.

Foto: Naveed Ahmed/Unsplash

Noile promisiuni ale țării stau în centrul angajamentelor de mediu adoptate de India pentru a se alinia Acordului de la Paris și reprezintă țintele țării de 1,38 de miliarde de locuitori în drumul spre dezideratul net zero.

Primul angajament de acest tip a fost înregistrat de India la Națiunile Unite în 2015 și propunea o reducere a intensității emisiilor cu 33-35% în comparație cu nivelul din 2005. Noile ținte vin după ce India a participat la conferința climatică COP26, în urma căreia a fost încheiat Pactul Climatic de la Glasgow. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.