fbpx

Enter your keyword

post

Noile angajamente de mediu ale Indiei înseamnă o reducere cu 45% a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Noile angajamente de mediu ale Indiei înseamnă o reducere cu 45% a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Guvernul din India a anunțat adoptarea oficială a unor noi angajamente climatice pentru anul 2030, printre care se numără promisiunea de a reduce cu 45% intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și un obiectiv care stabilește ca 50% din energia electrică utilizată în țară să provină din surse care nu se bazează pe combustibili fosili, potrivit ESG Today.

Foto: Naveed Ahmed/Unsplash

Noile promisiuni ale țării stau în centrul angajamentelor de mediu adoptate de India pentru a se alinia Acordului de la Paris și reprezintă țintele țării de 1,38 de miliarde de locuitori în drumul spre dezideratul net zero.

Primul angajament de acest tip a fost înregistrat de India la Națiunile Unite în 2015 și propunea o reducere a intensității emisiilor cu 33-35% în comparație cu nivelul din 2005. Noile ținte vin după ce India a participat la conferința climatică COP26, în urma căreia a fost încheiat Pactul Climatic de la Glasgow. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.