fbpx

Enter your keyword

post

Japonia vrea să urmărească evoluția „PIB-ului verde”

Japonia vrea să urmărească evoluția „PIB-ului verde”

Japonia a anunțat la finalul săptămânii trecute că va implementa metode de cercetare care să îi permită să măsoare evoluția așa-numitului PIB verde, ceea ce înseamnă modul în care progresul înregistrat în privința reducerii nivelului de emisii de gaze cu efect de seră se reflectă în creșterea economică, potrivit ESG News.

Foto: Markus Spiske/ Unsplash

Premierul Fumio Kishida a plasat transformarea țării drept o prioritate pentru cabinetul său, în contextul în care Japonia vrea să reducă emisiile de carbon cu 46% până în 2030, în comparație cu nivelul din 2013. Acest plan ambițios înseamnă o decarbonizare accelerată a economiei.

A treia cea mai mare economie a înregistrat o creștere economică medie de 1,04% pe an în perioada 1995 și 2020, la un calcul care ia în calcul și progresul înregistrat în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Estimarea guvernului a fost bazată pe metodologia OECD care permite calcularea creșterii economice ajustate cu poluarea. Această evoluție este cu 0,57% mai puternică decât evoluția medie a PIB-ului real în aceeași perioadă, evoluție care nu ia în calcul reducerea emisiilor. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.