fbpx

Enter your keyword

post

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producției de hidrogen „verde” în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 149 de milioane de euro pentru sprijinirea producției de hidrogen „verde” în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat de 149 de milioane de euro pentru România, prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență, menită pentru a sprijini producția de hidrogen „verde” pe plan local, conform unui anunț oficial.

Foto: Guillaume Perigois/Unsplash

Această măsură trebuie să contribuie la dezvoltarea hidrogenului din surse regenerabile în conformitate cu obiectivele Strategiei UE pentru hidrogen, cu Pactul verde european și cu obiectivele planului REPowerEU – prin care este vizată reducerea dependenței de combustibili fosili din Rusia și accelerarea tranziției.

Schema va sprijini construcția de noi instalații pentru producția de hidrogen din surse regenerabile, cu scopul de a realiza, până la 31 decembrie 2025, capacități de producție a hidrogenului din surse regenerabile de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză care să producă cel puțin 10 000 de tone de hidrogen pe an.

„Această schemă în valoare de 149 de milioane EUR permite României să își consolideze capacitățile de producție de hidrogen din surse regenerabile, limitând în același timp posibile denaturări ale concurenței. Măsura adoptată astăzi va contribui la realizarea Strategiei UE pentru hidrogen și a ambițiilor Pactului verde european. Mai mult decât atât, măsura va ajuta România să înlocuiască gazele naturale, cărbunele și petrolul din industriile greu de decarbonizat și din transporturi și să își reducă dependența de combustibilii fosili importați, în conformitate cu planul REPowerEU”, a declarat Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.