Enter your keyword

post

MIT Technology Review a publicat Green Future Index 2022

MIT Technology Review a publicat cel mai recent Green Future Index 2022, un clasament comparativ de 76 de națiuni și teritorii, bazat pe capacitatea lor de a dezvolta un viitor sustenabil, cu emisii scăzute de carbon.

Green Future Index este la  cea de-a doua ediție a clasamentului comparativ. Topul include 76 de națiuni și teritorii, evaluate după capacitatea lor de a dezvolta un viitor sustenabil, cu emisii scăzute de carbon. Acesta măsoară gradul în care economiile lor înregistrează performanță în 5 piloni de activitate:emisiile de carbon, tranziția energetică, societatea verde, inovarea curată și politica climatică. Scorul este apoi agregat, generând clasamentul general.

Șaisprezece din cei 20 de lideri sunt din Europa: Islanda și Danemarca dețin încă primele două locuri, iar locurile trei și patru aparțin Olandei și Regatului Unit al Marii Britanii (regatul fiind clasat al 17-lea anul trecut), care au înregistrat salturi semnificative datorită scorurilor lor mult îmbunătățite în politica climatică.

Noii participanți în top sunt atât economii europene, cât și și Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite; toate  trei înregistrând creșteri semnificative ale scorurilor de inovare datorită contribuțiilor lor de proprietate intelectuală ecologică la nivel mondial.

Aflate în mijlocul clasamentului sunt  mai multe țări care au înregistrat câștiguri semnificative în investițiile în politici și infrastructură energetică, inclusiv Grecia și China (crescând de la 45 în 2021 la 26 în 2022), care continuă să crească, referitor la tranzițiile societății verzi (inclusiv achiziționarea a mai mult de jumătate din vehiculele electrice din lume în 2021).

Indexul integral este disponibil aici.