Enter your keyword

post

Librăria online Libris devine independent energetic după o investiție de 300.000 de euro în panouri fotovoltaice

Librăria online Libris investește 300.000 de euro în panouri fotovoltaice pentru ca depozitul companiei să devină „verde” și independent energetic, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Libris

Depozitul de la Brașov are o suprafață de 5.000 mp și o capacitate de stocare de peste 1 milion de cărți, iar investiția s-a concretizat prin 835 de panouri fotovoltaice dispuse pe o suprafață de 4.000 mp.

Producția de energie anuală se ridică la 330.000 kWh, ceea ce înseamnă că peste 95% din nevoia anuală de consum va fi asigurată prin sistemul propriu de producție a energiei.

Acesta nu este singurul pas al Libris în drumul către sustenabilitate, în contextul în care compania a implementat deja colectarea selectivă, modificarea ambalajelor, renunțarea la bandă adezivă și livrarea coletelor la lockere și puncte de colectare.

„Încă din etapa de construcție a depozitului, am gândit structura acoperișului pentru a putea susține un sistem de panouri fotovoltaice. Construcția sustenabilă a depozitului a fost un obiectiv foarte important pentru noi, și vorbim aici despre echipamente eficiente din punct de vedere energetic, termoizolație, parcare pentru biciclete, spatiu verde și multe altele. Drumul spre un depozit verde de carte continuă prin montarea panourilor fotovoltaice, un sistem de producție a energiei practic, ecologic și eficient”, a declarat Laura Țeposu, CEO Libris.ro.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.