Enter your keyword

post

Inegalitatea din piața muncii: Femeile britanice care devin mame ratează venituri salariale de aproape 70.000 de lire sterline în primii zece ani

Femeile britanice care devin mame ratează câștiguri salariale de aproape 70.000 de lire sterline în primii zece ani după naștere, după cum a descoperit o cercetare realizată de Social Market Foundation, citată de Bloomberg.

Foto: Alex Pasarelu/Unsplash

Cercetarea arată că o femeie care a avut primul copil în perioada 2010-2011 a câștigat cu 66.434 de lire sterline mai puțin în următorii nouă ani spre comparație cu veniturile pe care le-ar fi avut dacă nu ar fi născut.

Social Market Foundation spune că aceste descoperiri scot la iveală modul în care sunt penalizate femeile britanice în piața muncii pentru că nu pot lucra cât își doresc. Mai mult, cercetarea nu ia în considerare și cheltuielile cu care se confruntă părinții în creșterea copilului.

Estimările prezentate în această cercetare se bazează pe evoluția tipică a unei cariere, în care femeile cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani au înregistrat o venituri în creștere cu circa o treime în ultimii zece ani.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.