fbpx

Enter your keyword

post

Compania de investiții Temasek din Singapore plasează 3,6 mld. de dolari într-o platformă de investiții dedicată decarbonizării

Compania de investiții Temasek din Singapore plasează 3,6 mld. de dolari într-o platformă de investiții dedicată decarbonizării

Compania de investiții singaporeză Temasek a anunțat astăzi lansarea GenZero, o platformă de investiții axată pe decarbonizare, un demers în care plasează circa 3,6 miliarde de dolari, potrivit ESG Today.

Foto: Sharon McCutcheon/Unsplash

Lansarea noii platforme vine într-un moment în care marile firme globale de investiții încearcă să mobilizeze capital pentru a finanța tranziția energetică și pentru a capitaliza oportunitățile derivate din decarbonizarea industriei la nivel global.

Temasek a participat în ultimii ani în mai multe inițiative, precum lansarea   Decarbonization Partners alături de gigantul BlackRock sau intrarea în fondul de impact Brookfield Global Transition Fund.

Acum, platforma GenZero va investi în companii care dezvoltă și comercializează soluții prin care încearcă să recupereze terenul pierdut de economiile lumii în lupta pentru a menține încălzirea globală sub pragul de 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.