Enter your keyword

post

Imagini înfiorătoare cu pui pe linia Metrorex

În luna august, circulă poze înfiorătoare cu puii care sunt selectați genetic să crească în mod alarmant de către industria zootehnică. Majoritatea puilor din industria alimentară sunt pui care aparțin raselor cu creștere rapidă.

Deși acești pui au fost crescuți pentru eficiența lor în producția de carne, creșterea lor rapidă vine cu propriul set de predispoziții genetice către probleme de sănătate. Toate aceste afecțiuni sunt explicate în Raportul de Responsabilitate de pe puibroiler.ro, prezentate de organizația neguvernamentală pentru drepturile animalelor, Freedom and Respect for Every Earthling (F.R.E.E.).

În prezent, posterele prezentate în metrou fac parte din campania de conștientizare a Asociației F.R.E.E., prin care încearcă să aducă oamenilor la cunoștință problemele de care suferă puii cu creștere rapidă din toată lumea. Soluția curentă pe care aceștia o promovează, este încurajarea companiilor să își asume Angajamentul European pentru Pui, care cuprinde criteriile minime de bunăstare pentru creșterea puilor, inclusiv eliminarea treptată a puilor cu creștere rapidă. Soluția pe termen lung este interzicerea totală a creșterii și comercializării puilor cu creștere rapidă. 

În Europa, Danemarca deja face pașii necesari pentru a interzice creșterea puilor la nivel național, și susține interzicerea la nivel european. Multe alte organizații din Europa și din lume, susțin această interzicere care va avea loc probabil în anii următori, susține organizația. Uniunea Europeană a descoperit gradul scăzut de bunăstare al puilor cu creștere rapidă încă din anii 2000.

Reprezentanții Asociației F.R.E.E declară (opțional)

Puii cu creștere rapidă reprezintă un subiect care necesită atenția și considerația noastră. Selecția genetică pentru creșterea accelerată la puii broiler a dus la schimbări semnificative în fiziologia acestora. Pe măsură ce aceste păsări ating greutatea de piață la o vârstă uimitor de tânără, sistemele lor scheletice și cardiovasculare pot avea dificultăți în a ține pasul cu ritmul de dezvoltare. Una dintre problemele majore de sănătate cu care se confruntă puii de carne cu creștere rapidă este reprezentată de tulburările musculo-scheletale. Acumularea rapidă de masă corporală depășește adesea dezvoltarea osoasă, ceea ce duce la deformări ale picioarelor și șchiopătat. Aceste afecțiuni nu numai că provoacă dureri și suferințe imense păsărilor, dar ridică, de asemenea, probleme de bunăstare pe care trebuie să le recunoaștem.

În plus, puii de carne cu creștere rapidă sunt predispuși la probleme metabolice, cum ar fi probleme cardiace și pulmonare. Sistemele lor cardiovasculare nu sunt pe deplin pregătite să suporte masa crescută, ceea ce ar putea duce la o potențială insuficiență cardiacă sau la dificultăți respiratorii. Aceste probleme de sănătate pot compromite bunăstarea generală a acestor păsări și pot crea dileme etice pentru cei implicați în producția lor.