fbpx

Enter your keyword

post

Guvernul din Pakistan spune că națiunile bogate trebuie să le plătească despăgubiri țărilor mai sărace devastate de efectele crizei climatice

Guvernul din Pakistan spune că națiunile bogate trebuie să le plătească despăgubiri țărilor mai sărace devastate de efectele crizei climatice

Economiile țărilor bogate au fost responsabile pentru cea mai mare parte a poluării ce a condus la dezastrul climatic de astăzi, iar acestea și-au încălcat promisiunea de a reduce rapid emisiile și de a ajuta țările aflate în curs de dezvoltare să se adapteze încălzirii globale, susține Sherry Rehman, ministrul pakistanez pentru schimbări climatice, într-un interviu cu The Guardian.

Foto: Chris Gallagher/Unsplash

Ea spune că națiunile bogate ar trebui să plătească despăgubiri, în contextul în care Pakistanul s-a confruntat în ultimele săptămâni cu inundații violente care au dus la moartea a circa 1.300 de oameni deja. O treime din întreaga țară este devastată de inundații, după ce în urmă cu câteva săptămâni se lupta cu o secetă dură.

Sherry Rehman este de părere că trebuie luată în considerare posibilitatea ca țările bogate să plătească despăgubiri celor sărace, care resimt cel mai puternic efectele crizei climatice.

Încălzirea globală este criza existențială cu care se confruntă lumea, iar Pakistan este punctul zero, deși am contribuit cu mai puțin de 1% la totalul emisiilor. Știm cu toții că promisiunile lansate în timpul întâlnirilor internaționale nu au fost respectate”, a declarat Rehman, care a activat anterior drept ambasadorul Pakistanului în SUA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.