Enter your keyword

post

Grupul financiar Mizuho derulează cea mai mare emisiune de obligațiuni „verzi” denominată în euro de până acum

Grupul financiar Mizuho din Japonia a anunțat realizarea unei emisiuni de obligațiuni „verzi” în valoare de 800 de milioane de euro, cea mai mare emisiune „verde” denominată în euro lansată până acum de o instituție financiară, conform ESG Today.

Foto: Christian Dubovan Unsplash

Această emisiune de obligațiuni „verzi” face parte din programul de măsuri prin care Mizuho încearcă să își extindă impactul pozitiv în mediu și societate.

Una dintre măsurile de menționat din acest program mai amplu este ambiția de a intermedia fonduri dedicate luptei cu criza climatică în valoare totală de 85 de miliarde de dolari în perioada 2019-2030.

Emisiunea de 800 de milioane de euro este a patra emisiune de obligațiuni „verzi” din istoria Mizuho, respectiv a doua din acest an după ce grupul a atras încă 500 de milioane de euro „verzi” de la investitori în 2022.

Fondurile obținute prin această emisiune de obligațiuni vor fi utilizate pentru a finanța proiecte prietenoase cu mediul prin intermediul Mizuho Bank. Categoriile eligibile de proiecte ce vor putea obține acești bani de la bancă sunt: energie regenerabilă, transport curat, prevenirea și controlul poluării, respectiv clădirile „verzi”.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.