Enter your keyword

post

Experimentul prin care Germania a oferit transport public extrem de ieftin a prevenit eliminarea a 1,8 milioane de tone de dioxid de carbon

Experimentul prin care Germania a oferit transport public extrem de ieftin timp de trei luni a prevenit eliminarea a 1,8 milioane de tone de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor produse prin alimentarea a 350.000 de gospodării timp de un an, potrivit Bloomberg.

Foto: Tomas Anton Escobar/Unsplash

Acest proiect s-a concretizat printr-un bilet lunar de 9 euro prin care călătorul avea acces la nivel național la trenuri, metrou, tramvaie și autobuze, ceea ce i-a determinat pe oameni să utilizeze mai puțin mașinile personale.

Programul a intrat în vigoare în luna iunie și s-a sfârșit la finalul lunii august. Scopul acestuia a fost atenuarea impactului inflației în cea mai mare economie a Europei în contextul unei creșteri a prețurilor la energie și la combustibil alimentată de războiul din Ucraina.

Trebuie să găsim un mod convingător să continuăm acest program printr-o soluție care să îi ajute pe cetățenii care depind de transport într-o perioadă în care prețurile și costurile cresc”, a declarat Petra Berg, minister al Mediului și Mobilității în statul german vestic Saarland. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.