fbpx

Enter your keyword

post

Experimentul prin care Germania a oferit transport public extrem de ieftin a prevenit eliminarea a 1,8 milioane de tone de dioxid de carbon

Experimentul prin care Germania a oferit transport public extrem de ieftin a prevenit eliminarea a 1,8 milioane de tone de dioxid de carbon

Experimentul prin care Germania a oferit transport public extrem de ieftin timp de trei luni a prevenit eliminarea a 1,8 milioane de tone de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor produse prin alimentarea a 350.000 de gospodării timp de un an, potrivit Bloomberg.

Foto: Tomas Anton Escobar/Unsplash

Acest proiect s-a concretizat printr-un bilet lunar de 9 euro prin care călătorul avea acces la nivel național la trenuri, metrou, tramvaie și autobuze, ceea ce i-a determinat pe oameni să utilizeze mai puțin mașinile personale.

Programul a intrat în vigoare în luna iunie și s-a sfârșit la finalul lunii august. Scopul acestuia a fost atenuarea impactului inflației în cea mai mare economie a Europei în contextul unei creșteri a prețurilor la energie și la combustibil alimentată de războiul din Ucraina.

Trebuie să găsim un mod convingător să continuăm acest program printr-o soluție care să îi ajute pe cetățenii care depind de transport într-o perioadă în care prețurile și costurile cresc”, a declarat Petra Berg, minister al Mediului și Mobilității în statul german vestic Saarland. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.