Enter your keyword

post

Dezvoltatorul de parcuri logistice P3 va dezvolta un campus sustenabil de centre de date în Germania

Dezvoltatorul P3 Logistic Parks preia terenul unor foste magazii din Hanau, Germania, pentru a dezvolta un campus sustenabil de centre de date pe o suprafață de 250.000 mp, conform unui anunț oficial.

Foto: P3 Datacenter Hanau

Proiectul reprezintă o dezvoltare de tip brownfield, iar construcția campusului va avea loc în mai multe etape, cel puțin opt module de centre de date urmând a fi ridicate în următorii zece ani.

Protecția climatică și eficiența energetică joacă un rol central în proiectarea noului amplasament. Campusul va fi construit și operat în mod durabil și va fi alimentat cu energie electrică din surse regenerabile, iar capacitatea planificată a întregului campus este de 180 MW.

Boom-ul comerțului electronic și adoptarea modului de lucru de la distanță sunt o dovadă a importanței tot mai mari a centrelor de date pentru noi toți. Fără acestea, digitalizarea avansată nu este posibilă, iar necesitatea de a răspunde acestei cerințe printr-o alternativă ecologică este enormă. Suntem foarte încântați să putem dezvolta o astfel de soluție de viitor printr-o cooperare între P3 Datacenter Hanau și autoritățile locale”, a declarat Soenke Kewitz, managing director P3 Logistic Parks Germania.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.