fbpx

Enter your keyword

post

Deloitte: Opt din zece români consideră că schimbările climatice sunt cauzate de activitățile umane

Deloitte: Opt din zece români consideră că schimbările climatice sunt cauzate de activitățile umane

Opt din zece români au înțeles că schimbările climatice sunt cauzate de activitățile umane, iar 68% dintre aceștia spun că și-au ajustat deja comportamentul de cumpărare pentru a limita impactul negativ pe care îl au deciziile lor asupra mediului, conform studiului Deloitte Sustainable Actions Index.

Foto: Alex Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania

Sondajul a fost realizat în 26 de țări, iar aceste date plasează convingerile românilor și disponibilitatea acestora de a-și ajusta preferințele de cumparare peste media altor țări din Europa Centrală incluse în raport.

Același studiu arată că schimbările climatice au devenit o sursă de anxietate, în special pentru persoanele care locuiesc în regiuni în care există riscul să se confrunte personal cu condiții meteorologice extreme.

Cu toate acestea, chiar și în zonele în care consecințele schimbărilor climatice sunt relativ mai mici, cum ar fi Europa Centrală, proporția respondenților preocupați de aceste aspecte este ridicată. În România, 59% dintre participanții la studiu sunt îngrijorați din cauza schimbărilor climatice, ușor peste media din Europa Centrală, de 52%, notează reprezentanții Deloitte.

Creșterea preocupărilor legate de mediu determină schimbarea comportamentului în rândul populației și al cetățenilor implicați în cauze care promovează politicile sustenabile. Aceste schimbări apar pe diferite planuri, de la ajustarea rutinei zilnice, până la alegerea angajatorilor și la așteptările din partea sectorului privat și a factorilor de decizie cu privire la sprijinirea acțiunilor de protecție a mediului” a transmis Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.