Enter your keyword

post

Studiu: Un erbicid care poate provoca cancer a fost descoperit în 80% din mostrele de urină din SUA

Peste 80% din mostrele de urină colectate de la copiii și adulții americani care au participat la un studiu de sănătate conțineau un erbicid ce poate provoca cancer, o descoperire pe care oamenii de știință o consideră „îngrijorătoare”, potrivit The Guardian.

Foto: Mirko Fabian/Unsplash

Raportul a fost realizat de o divizie a Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), iar eșantionul a fost format din 2.310 mostre de urină colectate de la un grup de americani considerat reprezentativ pentru populația SUA. Erbicidul cunoscut drept glifosat a fost descoperit în urina a 1.885 de participanți.

Trebuie spus că glifosatul este un ingredient activ în mai multe tipuri de erbicide vândute în toată lumea. Totodată, trebuie să ținem cont că o treime din participanții la studiu aveau vârste cuprinse între 6 și 18 ani.

Oamenii de știință și reprezentanții mediului academic au adus în discuție de mai multe ori în ultimii ani nivelul ridicat de glifosat descoperit în urina oamenilor. Totuși, CDC a decis doar recent să urmărească fenomenul, în contextul în care oamenii au devenit mai îngrijorați cu privire la modul în care pesticidele din alimente și din apă afectează sănătatea.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.