Enter your keyword

post

Cred în nevoia creării unui Fond de Solidaritate

Cred în nevoia creării unui Fond de Solidaritate

Viitorul a început și prinde contur pentru mulți dintre noi. Lumea se schimbă din mers și pentru cei care știu și pot face față schimbării, dar și pentru cei care nu înțeleg ce li se întâmplă și nu sunt pregătiți nici măcar pentru elementare exerciții de supraviețuire.

A venit rândul lui Gelu Duminică, director executiv la Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară ÎMPREUNĂ, să răspundă întrebărilor lui Doru Mitrana și Dragoș Tuță la interviurile Ambasadei Sustenabilității în România. Gelu nu e doar un bun comunicator, Gelu e un om care cunoaște bine realitatea și de aceea nu se mărginește la teorii, ci propune soluții.

Cred în nevoia creării unui Fond de Solidaritate”, spune Gelu Duminică invitat să indice o măsură concretă pentru ajutorarea celor 4,5 milioane de oameni din România care se află în sărăcie extremă. ”Știu foarte multe companii care fac tot felul de eforturi în momentul de față, de la Kaufland până la… știu eu care, care încearcă să pună și să ofere ceva, însă nu există o formă de coordonare, adică fiecare se duce unde știe și, de fapt, unde se duce el nu e cea mai mare nevoie, dar omul ăla nu are de unde să știe. Noi ca organizații, la fel, facem ce știm în comunitățile noastre unde noi știm realitatea, dar noi nu putem să vedem realitatea din 3200 de unități administrativ teritoriale cât are România.

Crearea unui Fond de Solidaritate la nivelul Guvernului, coordonat de Guvern, în care toată lumea să pună micile resurse pe care le are și ele să fie distribuite prin Direcțiile de Asistență Socială acolo unde este cea mai mare nevoie, din punctul meu de vedere, asta este soluția. Unde Guvernul să pună și puținul pe care îl are și să invite toate celelalte entități: companii, persoane fizice, ONG-uri ș.a.m.d. să se coordoneze cu Guvernul. E o măsură simplă de coordonare care nu necesită nici foarte mulți bani. Mai ales că Guvernul dă niște resurse la primării, la consilii județene ș.a.m.d. Dar nu vrem s-o facem într-un mod coordonat?

Nu se răcise bine interviul că Gelu Duminică a dat fuga pe pagina lui de Facebook și a și anunțat printr-o postare că a creat un Fond de Solidaritate ”în curtea” fundației pe care o conduce. Redăm mai jos un fragment din postarea sa de luni, 13 aprilie:

”Începând de diseară de la 20.30, pentru 3 seri consecutiv, Marian Batanasi (alias Marian Mexicanu) și prietenii lui, vor organiza spectacole caritabile (on-line) cu scopul de a strânge bani pentru acești oameni care sunt încercați de viață. Totul se va desfașura live, pe pagina lui de FB, și va fi distribuit și pe pagina mea și a Fundației Agenția Împreună.

Timp de 3 zile sunteți invitați să vă bucurați de muzica lor și să contribuiți, cu cât vă lasă inima, la Fondul de Solidaritate pe care l-am creat. Toți banii care se vor strânge vor fi folosiți doar în scopul mai sus menționat și, împreună cu prietenii mei de la ”Cumpărături la ușa ta” și de la Ambasada Sustenabilității, ne vom ocupa de achiziția și distribuția celor necesare către familiile țintă.

Orice sumă este binevenită. Orice distribuire a ceea ce se va întâmpla diseară, cu o scurtă descriere a evenimentului, poate ajuta.

Punem la dispoziție trei conturi. În fiecare zi vă vom spune cât s-a adunat.

Datele bancare unde puteți contribui sunt:

Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”

CF: 12180126

Unicredit Bank – sucursala Izvor

Cont lei: RO32BACX0000003001779007

Cont Euro: RO36BACX0000003001779032

Cont USD: RO97BACX0000003001779001”

 

Îndreptățiți sau nu noi așteptăm și o reacție oficială din partea Guvernului.

 Interviul integral: