fbpx

Enter your keyword

post

Companiile aeriene le cer producătorilor de combustibili să accelereze dezvoltarea combustibililor alternativi

Companiile aeriene le cer producătorilor de combustibili să accelereze dezvoltarea combustibililor alternativi

Cele mai mari companii petroliere trebuie să grăbească dezvoltarea combustibililor alternativi necesari pentru ca industria aviatică să își atingă țintele de emisii din 2050, în contextul în care dacă aceste companii petroliere nu se grăbesc vor apărea altele care să le ia locul în această piață, conform unui avertisment al companiilor aeriene, citată de Reuters.

Foto: Ross Parmly/Unsplash

Industria aviatică are nevoie de investiții masive în combustibili sustenabili pentru avioane, pentru care există astăzi o ofertă extrem de limitată și care vin cu un preț mult mai ridicat decât alternativele tradiționale.

Nu vom accepta scuze. Concluzia este că dacă ei nu vor face asta, o vor face alții”, a declarat Willie Walsh, cel care conduce Asociația de Transport Aerian (IATA).

Această industrie este responsabilă pentru 2% din totalul emisiilor de dioxid de carbon la nivel global. Combustibilii sustenabili pentru această industrie sunt produși din materii prime precum uleiuri de gătit și resturi animale, iar adopția la scară largă a unei astfel de alternative ar putea avea o contribuție decisivă în drumul industriei aviatice către țintele de mediu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.