fbpx

Enter your keyword

post

Compania Visual Fan a lansat un serviciu de consultanță prin care vrea să ajute IMM-urile să obțină fonduri pentru eficiență energetică

Compania Visual Fan a lansat un serviciu de consultanță prin care vrea să ajute IMM-urile să obțină fonduri pentru eficiență energetică

Compania românească Visual Fan, care deține brandul AllView, a anunțat lansarea unui serviciu de consultanță prin care vrea să ajute IMM-urile din România să obțină fonduri nerambursabile destinate eficienței energetice și producției de energie, conform unui comunicat de presă.

Foto: Bill Mead/Unsplash

Mai exact, compania listată la Bursa de la București extinde portofoliul AllView Industry din proiectul „Solar Energy”, în contextul în care luna octombrie a acestui an a adus mai multe programe cu finanțare europeană pentru reducerea consumului de energie.

Sistemele fotovoltaice sunt o soluție care poate aduce multiple beneficii unei companii, indiferent de nivelul în care activează aceasta. Mai mult decât atât, există programe de fonduri nerambursabile care fac posibilă tranziția către energie verde, fără a pune presiune pe bugetul unei companii”, au transmis reprezentanții companiei.

Aceștia au explicat că IMM-urile pot solicita până la 500.00 de euro pentru investiții în eficiența energetică, cu mențiunea că scopul proiectului trebuie să fie acela de a acoperi consumul propriu al beneficiarului.

Fiecare proiect trebuie să estimeze intensitatea energetică la nivelul societății, la începutul proiectului și ulterior implementării măsurilor de reducere a consumului de energie, stabilite exclusiv prin instrumentele furnizate de proiect”.

Visual Fan spune că sistemele fotovoltaice pot duce la reducerea costurilor cu energie cu până la 70%, iar amortizarea investiției se realizează într-o perioadă de 3-4 ani. Această perioadă s-a redus în contextul actual din piața de energie.

Inițiativa companiei de a lansa acest serviciu de consultanță vine în contextul în care Visual Fan a lansat în acest an și gama de produse prin care comercializează sisteme fotovoltaice.

 „Sprijinim dezvoltarea mediului de afaceri din România. Pachetul complet pe care îl oferim, începând cu serviciile de consultanță și până la implementarea proiectului de sisteme fotovoltaice, cuprinde implicarea noastră și accesarea cât mai facilă și cu succes a proiectelor, pentru a deveni independent energetic. Împreună cu partenerii noștri specializați în accesarea de fonduri europene, ne vom asigura că veți găsi cea mai potrivită sursă de finanțare, că veți beneficia de asistență de specialitate atât pe parcursul implementării proiectului, cât și după finalizarea acestuia”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.