fbpx

Enter your keyword

post

Compania auto Honda va investi peste 4 miliarde de dolari în capacități de producție pentru vehicule electrice și baterii

Compania auto Honda va investi peste 4 miliarde de dolari în capacități de producție pentru vehicule electrice și baterii

Compania auto Honda a anunțat săptămâna aceasta mai multe investiții în Statele Unite, printre care se numără un proiect de 700 de milioane de dolari de reconversie a unor capacități de producție pentru a le orienta către vehicule electrice, potrivit ESG Today.

Photo 87679853 © Typhoonski | Dreamstime.com

Celălalt proiect major de investiții este realizat în parteneriat cu LG Energy Solution și se va concretiza printr-o investiție de 3,5 miliarde de dolari într-o fabrică de baterii în statul american Ohio.

Noile facilități de producție vor contura un hub al pieței auto electrice în Ohio, care îș propune să joace un rol semnificativ în dezvoltarea expertizei necesare pentru proiectarea de vehicule electrice.

Honda a prezentat anul trecut o strategie prin care își propune electrificarea întregului portofoliu până în 2040 în toate piețele mari, inclusiv America de Nord. Obiectivul este așezat în trepte, ceea ce înseamnă că 40% din portofoliu trebuie să fie electric până în 2030, respectiv 80% până în 2035. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.