Enter your keyword

post

Compania Honeywell va lansa în piață o tehnologie cu ajutorul căreia poate fi produs mai ușor combustibil pentru aviație din etanol

Compania de tehnologie Honeywell International va lansa în piață o serie de soluții prin intermediul cărora producătorii de combustibil destinat aviației pot transforma mai ușor etanolul în combustibil pentru aviație cu amprentă redusă de carbon, conform unui anunț oficial al companiei, care vine în contextul în care administrația Biden îi cere industriei aviatice să-și reducă emisiile, potrivit Reuters.

Foto: Philip Myrtorp/Unsplash

Tehnologia Honeywell promite că va aduce o eficiență mai mare și costuri mai reduse. Astfel de soluții sunt necesare întrucât sectorul aviatic este considerat mai dificil de decarbonizat. Producătorii din această piață vor să majoreze capacitățile pentru combustibil sustenabil (SAF), însă investițiile nu se desfășoară suficient de repede.

Odată cu creșterea cererii pentru SAF am căutat noi moduri în care producția unor astfel de combustibili poate fi scalată din punct de vedere economic, astfel încât să declanșăm adopția la scară largă”, a declarat Kevin O`Neil, senior business leader pe segmentul de energie regenerabilă în cadrul Honeywell.

În funcție de tipul de materie primă, Honeywell spune că noua tehnologie reduce cu 80% nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră generate în ciclul de viață al produsului. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.