fbpx

Enter your keyword

post

Austria vrea să elimine gazul și energia nucleară din lista investițiilor considerate „verzi” în UE

Austria vrea să elimine gazul și energia nucleară din lista investițiilor considerate „verzi” în UE

Austria a anunțat săptămâna aceasta că își caută aliați printre statele membre UE pentru a schimba consensul la nivel european în ceea ce privește listarea gazului și a energiei nucleare drept investiții „verzi”, potrivit Reuters.

Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash

Viena a demarat săptămâna trecută și o procedură legală împotriva deciziei prin care s-a convenit la nivelul statelor membre ca gazul și energia nucleară să fie incluse pe lista investițiilor prietenoase cu mediul, în contextul crizei energetice actuale.

Statul Luxemburg și-a exprimat deja susținerea pentru cauza Austriei și nu va fi ultimul, a atras atenția Leonore Gewessler, ministrul pentru Mediu din Austria.

Guvernul de la Viena a etichetat decizia UE în această privință drept „iresponsabilă” și a lăsat să se înțeleagă că sunt mai multe state membre de aceeași părere, dar nu a dat numele acestora.

Problema principală atunci când vine vorba despre investițiile considerate „verzi” este că așa-numita taxonomie va atrage capital pentru plasamentele prietenoase cu mediul înconjurător, ceea ce înseamnă că miza stă de fapt în direcțiile către care se va îndrepta capitalul în următorii ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.