fbpx

Enter your keyword

post

Compania energetică Shell vrea să construiască până în 2025 cea mai mare facilitate de producție de hidrogen „verde” din Europa

Compania energetică Shell vrea să construiască până în 2025 cea mai mare facilitate de producție de hidrogen „verde” din Europa

Compania Shell a anunțat săptămâna aceasta că merge înainte cu decizia de investiții referitoare la ceea ce se conturează drept cea mai mare facilitate de producție de hidrogen „verde” din Europa, potrivit ESG Today.

Foto: Jethro Carullo/Unsplash

Această facilitate de producție va fi construită în Olanda și ar trebui să fie operațională până în 2025. Atunci ar trebui să producă până la 60.000 de kilograme de hidrogen verde în fiecare zi, destinat utilizării în industrie și în sectorul transporturilor.

Hidrogenul „verde” este văzut ca una fiind o parte importantă a tranziției energetice, întrucât este considerat o alternativă în special pentru industriile pentru care soluțiile eoliene sau fotovoltaice nu se potrivesc la fel de bine în practică.

Acest hidrogen trebuie extras din alte materiale, iar procesul de extracție generează de multe ori poluare sau emisii de gaze cu efect de seră. Acum, Europa are nevoie de investiții masive pentru metode mai curate de extragere a hidrogenului, cum ar fi utilizarea unor procese de electroliză alimentate de energie „verde” pentru a extrage hidrogenul din apă.

Pentru noua facilitate din Europa, Shell vrea să producă hidrogen prin electroliză, iar procesul va fi alimentat cu energie de la parcul eolian offshore Hollandse Kust Noord. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.