fbpx

Enter your keyword

post

Cine finanțează tranziția energetică în piața locală? Credit sindicalizat de peste 65 mil. euro de la UniCredit Bank și Raiffeisen Bank pentru Greenvolt

Cine finanțează tranziția energetică în piața locală? Credit sindicalizat de peste 65 mil. euro de la UniCredit Bank și Raiffeisen Bank pentru Greenvolt

UniCredit Bank România, Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România au acordat un credit sindicalizat în valoare de 65,2 milioane de euro către compania Greenvolt – Energias Renovaveis, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Zbynek Burival/Unsplash

Astfel, băncile au finanțat compania pentru ca aceasta să achiziționeze o centrală fotovoltaică de 45 MWh, situată în județul Giurgiu. Tranzacția va avea loc între V-Ridium Solar 45, o entitate locală controlată de brațul de investiții al Greenvolt, respectiv LJG Greensource, care este vânzătorul în acest caz.

Finanțarea este de tip „club loan” și a fost acordată pe o perioadă de 6,5 ani. UniCredit Bank a participat cu 50% din fonduri, în timp ce fiecare dintre cele două bănci Raiffeisen implicate au contribuit cu câte 25%.

Prin strategia adoptată la finalul anului trecut, UniCredit şi-a reafirmat angajamentul de a juca un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie mai durabilă. La fel ca în toate pieţele în care Grupul este prezent, şi în România toate deciziile şi acţiunile noastre au la bază fundamentele ESG, care devin o parte integrantă a modelului nostru de afaceri“, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Tranziția energetică presupune un necesar ridicat de fonduri, de la proiectele de producție de energie „verde” și până la cele de decarbonizare, care sunt necesare în toată economia, în special în industrie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.