Enter your keyword

post

Pandemia a înrăutățit inegalitatea: peste 90% dintre femeile din India nu participă la piața muncii

Numărul de femei active în piața muncii din India a scăzut la doar 9% în 2022, din cauza unui cumul de factori, printre care cel mai semnificativ se remarcă a fi pandemia de Covid-19, potrivit Bloomberg.

Foto: Arlington Research/Unsplash

În perioada 2010-2020, numărul de femei active în piața muncii din India a înregistrat deja o scădere, de la 26% la 19%, conform datelor înregistrate de Banca Mondială.

Totuși, pandemia și restricțiile impuse pentru a limita răspândirea virusului încă din martie 2020 au accelerat declinul. În total, peste 100 de milioane de locuri de muncă au fost pierdute din economia țării în perioada crizei sanitare.

Situația este cu atât mai dramatică atunci când este raportată la dimensiunea problemei. India este o țară cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, dintre care 48% sunt de sex feminin. Totuși, acest segment demografic formează doar 17% din PIB-ul țării.

Mai mult, decalajul salarial dintre femei și bărbați se situează la 58% în India, iar eliminarea acestuia ar putea extinde economia țării cu aproximativ o treime până în anul 2050.

Bloomberg Economics notează că PIB-ul global ar putea câștiga 20.000 de miliarde de dolari până în 2050, dacă țările lumii reușesc să implementeze politici prin care să îmbunătățească accesul la educație și la facilități de îngrijire a copiilor, respectiv prin care să diminueze decalajele de gen și să încurajeze participarea femeilor la piața muncii.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.