fbpx

Enter your keyword

post

Beijingul se teme de riscurile pe care schimbările climatice le aduc asupra economiei și societății chineze și vrea să se adapteze mai rapid

Beijingul se teme de riscurile pe care schimbările climatice le aduc asupra economiei și societății chineze și vrea să se adapteze mai rapid

Economia și societatea chineză sunt tot mai expuse la riscurile generate de schimbările climatice, iar China are nevoie de mecanisme de adaptare îmbunătățite și de capacități de monitorizare puse la dispoziția întregului aparat guvernamental, concluzionează Beijingul odată cu lansarea noii strategii de adaptare la schimbările climatice, potrivit Reuters.

Foto: Brady Bellini/Unsplash

Schimbările climatice afectat deja în mai multe moduri sistemul ecologic natural din China, iar efectele continuă să se extindă și să se resimtă tot mai puternic la nivelul economiei și al societății”, se arată în comunicarea oficială a guvernului.

Documentul subliniază că schimbările climatice nu aduc doar provocări pe termen lung, ci lasă China vulnerabilă la evenimente „extreme și neașteptate”. Totodată, bolile transmisibile, pestele și fenomenele meteo extreme sunt considerate un pericol în creștere la adresa sănătății publice.

Chinezi vor să dezvolte un sistem național de analiză a riscului și impactului climatic până în 2035 și vrea să dezvolte un sistem de prevenție și avertizare mai bine pregătit.

China este cel mai mare poluator cu emisii de carbon la nivel global. Acum, Beijingul promite că va atinge vârful emisiilor înainte de anul 2030 și va lucra să atingă neutralitatea climatică în 2060.

Cu toate acestea, angajamentele climatice ale Chinei au fost puse sub semnul întrebării la nivel internațional, în contextul în care țara trebuie să găsească un echilibru între o creștere economică susținută și decarbonizarea unui sistem energetic care se bazează în mod semnificativ pe cărbune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.