Enter your keyword

post

Asociația Veganilor din România organizează VegFest 2021 în Iași, 4-6 iunie

MÂNCARE DELICIOASĂ ŞI SĂNĂTOASĂ, VEGAN MARKET, PROIECȚIE DE FILM, ATELIERE ŞI CONFERINŢE

După succesul VegFest 2019 din București, care a adunat peste 60 de expozanți cu produse vegetale și a atras peste 6000 de vizitatori, Asociația Veganilor din România va recrea atmosfera minunată din acele zile în Iași, în perioada 4 – 6 iunie. Evenimentul va avea loc la finalul unei săptămâni active – Romanian Creative Week.

Pe parcursul celor 3 zile se vor desfășura ateliere, paneluri de discuții, evenimente de degustare și giveaway-uri susținute de către sponsorii evenimentului. VegFest va lăsa în urmă și o amintire vie prin amenajarea în curtea Muzeului Sadoveanu a unei grădini urbane de care să beneficieze întreaga comunitate, propunând astfel un model de economie circulară.  

Anul 2021 a fost declarat în cadrul celei de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, „Anul Internațional al Fructelor și Legumelor”. VegFest se alătură acestui mesaj, dedicând în prima zi un panel de discuții beneficiilor pe care le putem culege cu toții de pe urma unei alimentații care se bazează pe plante. Același sistem alimentar care contribuie la un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră și la distrugerea habitatelor naturale și a biodiversității, se numără și printre cei mai mari contributori la mortalitatea prematură.

Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are, așadar, și o puternică componentă ecologică, alimentele vegetale având o amprentă de carbon de 10 până la 50 de ori mai redusă decât cele de origine animală. Despre rolul pe care îl joacă alimentația în tranziția către o societate guvernată de principii etice și sustenabile din punct de vedere ecologic, dar și despre alte elemente importante ce țin de o dezvoltare durabilă, vom discuta în cea de-a doua zi a evenimentului – 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. Începând cu ora 19 va avea loc un panel de discuții organizat împreună cu partenerii de la Mai Bine, panel care va fi urmat de o proiecție de film și o sesiune de Q&A susținute de Cooperativa de Energie.