fbpx

Enter your keyword

post

America se apropie de un consens politic care ar putea debloca investiții de 370 de miliarde de dolari pentru acțiune climatică

America se apropie de un consens politic care ar putea debloca investiții de 370 de miliarde de dolari pentru acțiune climatică

Politicienii americani au ajuns la un consens miercuri noapte în ceea ce privește nevoia de finanțare pentru acțiunea climatică, ceea ce ar putea debloca un pachet de investiții în valoare totală de 370 de miliarde de dolari, potrivit ESG Today.

Foto: Alejandro Barba/Unsplash

Acest pachet ar cuprinde atât investiții în capacități de energie din surse regenerabile, cât și securitate energetică și inițiative axate pe mediu, iar până acum era pus în pericol de lipsa de consens la nivel politic.

Noul acord politic înseamnă că aceste investiții vor fi incluse în pachetul legislativ gândit pentru reducerea inflației, care mai cuprinde măsuri pentru reducerea deficitului, taxe noi, măsuri pentru reducerea prețurilor medicamentelor și altele.

 „Este o veste importantă. Noua legislație pentru reducerea inflației va așeza Statele Unite pe drumul către o reducere de 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030”, a notat senatorul american Chuck Schumer într-o postare pe Twitter. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.