fbpx

Enter your keyword

post

Irlanda se alătură țărilor care și-au stabilit ținte clare pentru reducere emisiilor de gaze cu efect de seră

Irlanda se alătură țărilor care și-au stabilit ținte clare pentru reducere emisiilor de gaze cu efect de seră

Guvernul din Irlanda a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu privire la țintele de reducere a emisiilor de carbon în sectoarele-cheie ale economiei, după ce coaliția de guvernare a ajuns în final la un acord cu privire la sectorul agricol, potrivit Reuters.

Foto: Jason Murphy/Unsplash

Concret, emisiile din sectorul agricol trebuie să scadă cu 25%, în contextul în care acesta este responsabil pentru 38% din totalul emisiilor la nivel național. Noua țintă o înlocuiește pe cea de 22-30% stabilită anul trecut în ultimul plan de acțiune climatică.

Totodată, autoritățile din Irlanda au stabilit că sectorul energiei electrice trebuie să obțină o reducere de 75% a emisiilor de gaze cu efect de seră, în timp ce transporturile țintesc o reducere de 50%, respectiv 40% în cazul clădirilor rezidențiale și 35% în cazul industriei.

Țintele stabilite astăzi vor reprezenta o provocare pentru toate sectoarele din economie, dar sunt totuși corecte, potrivite și, mai important, bazate pe ceea ce putem obține”, a declarat Eamon Ryan, ministrul Mediului. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.