Enter your keyword

post

Irlanda se alătură țărilor care și-au stabilit ținte clare pentru reducere emisiilor de gaze cu efect de seră

Guvernul din Irlanda a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu privire la țintele de reducere a emisiilor de carbon în sectoarele-cheie ale economiei, după ce coaliția de guvernare a ajuns în final la un acord cu privire la sectorul agricol, potrivit Reuters.

Foto: Jason Murphy/Unsplash

Concret, emisiile din sectorul agricol trebuie să scadă cu 25%, în contextul în care acesta este responsabil pentru 38% din totalul emisiilor la nivel național. Noua țintă o înlocuiește pe cea de 22-30% stabilită anul trecut în ultimul plan de acțiune climatică.

Totodată, autoritățile din Irlanda au stabilit că sectorul energiei electrice trebuie să obțină o reducere de 75% a emisiilor de gaze cu efect de seră, în timp ce transporturile țintesc o reducere de 50%, respectiv 40% în cazul clădirilor rezidențiale și 35% în cazul industriei.

Țintele stabilite astăzi vor reprezenta o provocare pentru toate sectoarele din economie, dar sunt totuși corecte, potrivite și, mai important, bazate pe ceea ce putem obține”, a declarat Eamon Ryan, ministrul Mediului. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.