Enter your keyword

post

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2, ep. 2: Dragoș Holban, CFO Vrancart

Etica este unul dintre factorii esențiali pentru ca o afacere să dureze, consideră Dragoș Holban, CFO-ul grupului Vrancart, unul dintre cei mai importanți producători locali de hârtie pentru carton ondulat și ambalaje.

„Cred cu tărie că numai un business etic, un business cu un leadership etic și cu o cultură organizațională etică poate să dăinuie peste ani și ani, spre deosebire de un business orientat către profitul imediat și pentru care perspectivele pot fi destul de neclare”, a declarat Dragoș Holban în cadrul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, dedicat IMM-urilor, susținut de ING.

La începutul anului 2021, compania Vrancart a anunțat o investiție de 17 milioane de euro într-un proiect de reciclare a deșeurilor. Acesta va fi amplasat în Adjud (județul Vrancea), pe platforma industriala a Vrancart și urmează să fie finalizat anul viitor. Pentru acest proiect, compania a obținut un ajutor de stat în valoare de 8,3 milioane de euro.

În opinia liderului Vrancart, sustenabilitatea presupune asumarea unor decizii de business ținând cont de impactul pe care acestea îl au pe termen lung. „Până la urmă, sustenabilitatea ce înseamnă? Înseamnă niște decizii pe care le luăm astăzi, pentru a ne satisface niște nevoi, dar fără a afecta resursele generațiilor viitoare, care la rândul lor vor trebui să-și satisfacă nevoile cel puțin în aceleași condiții de astăzi.”

Totodată, tranziția către un model economic sustenabil reprezintă o provocare, dar în același timp, și o direcție către care toate companiile vor trebui să se îndrepte, menționează Holban

Sezonul 2 „Afaceri pentru viitor” dedicat IMM este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu ING.

Programul „Afaceri pentru Viitor” este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.