fbpx

Enter your keyword

Afaceri pentru Viitor editia 5

Afaceri pentru Viitor editia 5

Afaceri pentru Viitor ep #5 | Felix Pătrășcanu, Cofondator FAN Courier

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat programul “Afaceri pentru viitor”, o serie de emisiuni în care aducem față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

În cel de-al cincilea episod al emisiunii „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Felix Pătrășcanu, unul dintre cei trei cofondatori ai FAN Courier, cea mai mare companie locală de curierat din țară, care s-a dezvoltat constant de-a lungul a celor peste două decenii de existență. FAN Courier fost înființată în 1998, de către Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai.

„Știți care e oportunitatea României cea mai mare? Că suntem foarte mult în urma celorlalte țări și acelea au ars niște etape, au inovat și noi culegem de-a gata lucrurile acestea. România mai are foarte multe oportunități […]. Fac parte din Repatriot și încercam ca românii din afară, din Diaspora, să își mai îndrepte privirea și către țară, și le spun: România are foarte multe oportunități pentru că are enorm de multe lipsuri”, a declarat Felix Pătrășcanu în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, un proiect realizat de Ambasada Sustenabilității în România, care aduce față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

FAN Courier este prima companie din România care se alătură inițiativei „The Climate Pledge”, care își propune să convingă companiile din lumea întreagă să accelereze ritmul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Așadar, FAN Courier și-a propus să ia măsurile necesare și să folosească tehnologii ce contribuie la reducerea emisiilor de carbon până la atingerea obiectivului de net zero emisii până în 2040.

„[…] Am început discuțiile cu anumite companii care să ne consilieze și care se pricep în domeniu de a face lucruri, de a ne pune panouri solare pe clădiri, de a cumpăra cât mai multe mașini electrice. Noi ne-am dorit 100, nu am putut să cumpărăm decât 20”, a adăugat Felix Pătrășcanu. 

În opinia sa, este important ca, în general, antreprenorii să fie preocupați de găsirea unor modalități prin care pot ajuta societatea în care trăiesc.

Emisiunea “Afaceri pentru viitor” este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România.

Programul Afaceri pentru viitor este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.