Enter your keyword

post

Târgul ”Împreună pentru comunitate”, ediția XVIII

Membri comunității mureșene sunt invitați să participe la unul din cele mai importante evenimente publice şi de imagine ale sectorului ONG mureşean în cadrul căreia se organizează în 13-15 mai 2021 Târgul organizaţiilor neguvernamentale „Împreună pentru comunitate”, ediţia a XVIII-a.

Sub egida Târgului ONG se vor desfășura următoarele activități:

– În data de 13 mai la ora 16.30, la Universitatea Dimitrie Cantemir, va avea loc o cafenea civică cu titlul „Rolul Organizațiilor Neguvernamentale în Situații de Criză”. În cadrul cafenelei civice organizațiile vor prezenta succint o activitate derulată în timpul pandemiei, respectiv cei care doresc își vor putea premia voluntarii.

– În data de 15 mai se va desfășura Târgul ONG propriu zis în Pța Trandafirilor unde ONG-urile vor prezenta activitatea la standuri, iar la ora 18.00 va avea loc Lanțul Solidarității la care membri și beneficiarii ONG-urilor mureșene, respectiv membri comunității, prin participare pot arăta sprijinul lor față de munca ONG-urilor și a voluntarilor, respectiv unde se desfășoară lângă ceasul cu flori muzică stradală.

Târgul ONG doreşte să ofere un cadru adecvat prin care organizaţiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate pot să interacţioneze, o dată pe an, arătând comunităţii oferta de servicii sau alte tipuri de activităţi, respectiv atrăgând voluntari şi 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit al membrilor comunităţii.

De asemenea, Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate” se alătură acţiunii de vaccinare în masă împotriva virusului SARS-CoV-2 “Maratonul vaccinării – UMFST vaccinează!” organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş.

Astfel, sâmbătă, 15 mai între orele 16.00-20.00 pe perioada Târgului ONG, persoanele cu vârsta peste 16 ani care doresc să se vaccineze cu vaccinul Pfizer BioNTech, indiferent de domiciliu, fără a fi nevoie de programare, vor fi transportați la UMFST cu microbuze puse la dispoziție de către organizatorii Târgului ONG. Punctul de plecare va fi standul UMFST amplasat în Pța Trandafirilor la Ceasul cu Flori.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș de  către Asociația Divers, Fundația Transilvană Alpha, Fundația Comunitară Mureș și Asociația Mâini Unite în colaborare cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureș.

Din cauza pandemiei și a măsurilor de prevenire programul și modul de organizare al Târgului ONG pot suferi modificări.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de e-mail office@divers.org.ro, sau de pe pagina de Facebook al evenimentului https://www.facebook.com/events/446857393280826.