Enter your keyword

post

Studiu: 60% din speciile de pești ar putea să nu supraviețuiască în mediile lor până în anul 2100, din cauza încălzirii globale

Studiu: 60% din speciile de pești ar putea să nu supraviețuiască în mediile lor până în anul 2100, din cauza încălzirii globale

60% din speciile de pești nu vor putea supraviețui în mediile lor actuale până în 2100, dacă încălzirea globală va atinge, în cel mai rău scenariu, o creștere de 4-5 grade C peste nivelurile preindustriale, transmite The Guardian, care citează un studiu publicat în revista Science.

În studiul realizat pe 700 de specii de pești de apă dulce și sărată, cercetătorii au examinat cum încălzirea temperaturii apei duce la scăderea nivelului de oxigen din aceasta, punând în pericol embrionii de pește.

„O creștere de 1,5 grade C este deja o provocare pentru pești și dacă lăsăm încălzirea globală să persiste, va deveni și mai rău”, a declarat Hans-Otto Portner, climatolog și coautor al studiului publicat în revista Science.

Lumea este deja mai fierbinte cu 1 grad Celsius față de perioada preindustrială și este pe drumul de a fi mai fierbinte cu 3 grade C.

În cel mai optimist scenariu, consideră autorii studiului, acela în care temperatura va crește cu doar 1,5 grade C, doar 10% din specii vor risca să nu supraviețuiască în următorii 80 de ani.