Enter your keyword

post

Raport: A fost atins cel mai mare raport de poluare din ultimii 3,6 milioane de ani

Nivelurile de dioxid de carbon (CO2) și metan din atmosferă au continuat să crească în 2020, nivelul de CO2 atingând punctul cel mai ridicat din ultimii 3,6 milioane de ani, conform calculelor Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, prezentate de cbsnews.com.

NOAA a raportat că media globală a CO2 atmosferic a atins 412,5 părți pe milion (ppm) în 2020, o creștere de 2,6 ppm față de 2019, a cincea cea mai mare creștere de când au început să măsoare nivelurile de CO2 atmosferice în urmă cu 63 de ani. Creșterea a avut loc în ciuda unei reduceri estimate de 7% a emisiilor globale datorate pandemiei.

CO2 este considerat un gaz cu efect de seră datorită capacității sale de a prinde căldura. Potrivit unui studiu recent al NASA, gazele cu efect de seră și particulele de poluare suspendate din atmosferă cauzate de arderea combustibililor fosili sunt responsabile pentru majoritatea încălzirii în secolul trecut.

Potrivit NOAA, cantitatea de CO2 din atmosferă este acum similară cu o perioadă în care Pământul era cu aproximativ 7 grade mai fierbinte decât era în perioada pre-industrială, iar nivelul mării era cu aproape 80 de metri mai mare decât în ​​prezent.

banner CRS stiri