Enter your keyword

post

Președintele american Joe Biden semnează oficial cel mai mare pachet de investiții climatice din istoria SUA

Președintele american Joe Biden a semnat săptămâna aceasta hotărârea prin care pachetul legislativ Inflation Reduction Act devine lege, ceea ce deblochează cel mai mare pachet de investiții adoptat de SUA în lupta cu criza climatică, potrivit ESG Today.

Foto: Raul Najera/Unsplash

Acest pachet legislativ cuprinde investiții de mediu de circa 370 de miliarde de dolari, concentrate pe o varietate de categorii, de la energie regenerabilă la soluții de decarbonizare a industriei.

Totuși, activiștii de mediu critică modul în care arată forma finală a acestui pachet legislativ în lupta cu criza climatică, întrucât reprezintă o formă de compromis cu giganții din oil&gas și le permite acestora să continue goana după profituri în detrimentul mediului înconjurător și al comunităților vulnerabile.

În același timp, cele 370 de miliarde de dolari reprezintă un efort mic în comparație cu investițiile climatice anunțate de Uniunea Europeană sau de China, conform presei internaționale.

Acest subiect este cu atât mai important cu cât Statele Unite sunt cel mai mare poluator de pe planetă, o problematică ce ar putea să genereze controverse în cadrul summitului climatic COP27. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.