Enter your keyword

post

Noua Zeelandă va obliga băncile să dezvăluie impactul investițiilor asupra schimbărilor climatice

Noua Zeelandă ia atitudine și va obliga băncile să dezvăluie impactul pe care investițiile lor îl au asupra schimbărilor climatice.

Acest lucru se va întâmpla în cadrul unui pachet legislativ în premieră mondială, menit să facă transparent bilanțul de mediu al sectorului financiar, potrivit green-report.ro.

Legislația a fost introdusă la începutul lunii aprilie și, dacă va fi adoptată, va face obligatorie raportarea privind impactul investițiilor asupra climei până în 2023.

În acest sens, ministrul Comerțului, David Clark, a declarat că legea va face obligatorie raportarea climatică pentru bănci, companii de asigurări și firme de investiții.

“Faptul că am devenit prima țară din lume care introduce o astfel de lege înseamnă că avem oportunitatea de a da dovadă de un leadership real și de a deschide calea pentru ca și alte țări să facă obligatorii dezvăluirile legate de climă”, a declarat el.

Prim-ministrul de centru-stânga al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, s-a angajat ca această națiune din Pacificul de Sud să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 și să își genereze întreaga energie din surse regenerabile până în 2035.