Enter your keyword

post

Ministerul Mediului lansează campania „Vinerea Verde”

O campanie lansată de Ministerul Mediului propune ca în fiecare zi de vineri oamenii să renunțe la autoturismul personal si să meargă cu bicicleta, trotineta, mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos.

Propunerea urmăreşte în primul rând reducerea poluării din marile oraşe. Campania prezentată de ministrul mediului, Tánczos Barna, va fi lansată chiar mâine şi se bazează pe voluntariat, primii chemaţi să dea un exemplu în acest sens fiind angajaţii din instituţiile publice.

Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii.

Tánczos Barna a afirmat că 60% din poluarea urbană este produsă de automobile, iar în acest moment negociază cu primăriile oraşelor mari pentru a pune la punct infrastructura pistelor de biciclete. El spune că în alte ţări occidentale această practică este asumată de foarte mulţi cetăţeni.

Ministrul mediului a mai anunţat că va lansa o invitaţie către companiile private, astfel încât la această iniţiativă să participe tot mai multă lume în timp ce primăriilor li se va propune să ofere gratuitate pe mijloacele de transport în zilele de vineri.

Deplasarea verde a angajaţilor din instituţiile publice va fi completată şi de o campanie online prin care oricine poate ADERA la Vinerea Verde personalizându-şi poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde).

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va promova un set de măsuri pentru a genera o mobilizare verde de masă în fiecare Vinere Verde.