Enter your keyword

post

Lansarea Raportului „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”

În decursul anului 2022, la nivelul Administrației Prezidențiale, a fost înființat un grup de lucru cu scopul identificării provocărilor la adresa României, în contextul schimbărilor climatice. Grupul de lucru, aflat sub coordonarea Departamentului Climă și Sustenabilitate, a identificat un set de măsuri pentru a răspunde eficient provocărilor antemenționate. Măsurile au fost elaborate în Raportul „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”, care a fost lansat, în dezbatere publică, joi, 8 septembrie 2022, în cadrul unui eveniment găzduit la Palatul Cotroceni.  

Studiile științifice și fenomenele meteo atipice care se manifestă din ce în ce mai des – valuri de căldură extremă, secetă istorică și incendii de vegetație în perioada recentă – indică accelerarea încălzirii globale cu implicații negative tangibile și incontestabile asupra țării noastre.

Abordarea adecvată a tranziției climatice are ca efecte atât asigurarea unui mediu sănătos și prevenirea unor fenomene meteo extreme și a unor dezastre naturale asociate, cât și accesul extins la energie nepoluantă, crearea de locuri de muncă și creșterea economică verde.

Lansarea în dezbatere publică a Raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum și o serie de întâlniri cu entități interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai mediului de business și ai ONG-urilor. Opiniile și contribuțiile constructive ale celor care își doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătățirea măsurilor propuse în Raportul „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”.

Detalii aici.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.