Harta Inovatorilor Sociali, by Ashoka România
Oamenii, organizațiile și inițiativele care fac România mai bună au fost cartografiate prima dată de Ashoka România, reprezentanța în țara noastră a celei mai mari organizatii globale care sprijină antreprenorii sociali și inovația socială.
În 2017, Ashoka România a creat Harta Inovatorilor Sociali, o rețea conectată, cu un nucleu bine definit.
Acum, la cinci ani distanță, Ashoka România anunță refacerea acesti hărți și sperăm ca până la finalul anului să aflăm ce s-a schimbat, câți noi antreprenori sociali au mai apărut.
Pe harta inovatorilor sociali din 2017 se regăseau și Angela Achiței, liderul ADV România, Raluca Ouriaghli, Directorul General al Asociatiei Ateliere fără frontiere, Oana Țoiu, Fondator Social Innovation Solutions și Ștefan Pălărie, fondator Școala de Valori.
P.S. Cele patru organizații menționate pe harta inițială sunt membre în #CoalițiaRomâniaSustenabilă (CRS), un program lansat de ASR în anul 2019, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă și recunoscut oficial de Guvernul României ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate. Coaliția reunește acum peste 125 de organizații: companii multinaționale și IMM-uri active în 17 industrii, ONG-uri active în mai multe orașe ale țării și o universitate românească de prestigiu: UBB Cluj-Napoca. Vezi membrii CRS aici.
Despre organizațiile prezente pe harta din 2017:
- Top 3 sectoare: incluziune socială, educație, dezvoltare socio-economică
- 53% dintre inovatorii sociali sunt femei
- Top 3 regiuni: București-Ilfov, Nord-Vest, Centru
- Top 3 provocări în calea inotorilor sociali: acces la finanțare, lipsa unui cadru legislativ propice sectorului, atragerea și menținerea talentului în organizații de impact social