Enter your keyword

post

Documentar ARTE: Deşertificarea cuprinde încet, dar sigur sudul României

Documentar ARTE: Deşertificarea cuprinde încet, dar sigur sudul României

Fenomenul deşertificării în sudul României a fost prezentat într-un documentar de postul  de televiziune germano-francez  ARTE. Fenomenul este cunoscut în ţara noastră, iar specialiştii atrag atenţia de peste 20 de ani asupra lui. În ciuda acestui fapt, nisipul a luat locul culturilor, iar deşertul din sudul ţării se extinde spre Bucureşti.

În acest ritm, specialiştii spun că vom ajunge să avem culturi exotice în locul pepenilor de Dăbuleni. Nisipul a cucerit Oltenia. Se face tot mai cald şi mai uscat, iar furtunile de nisip împing acum problema spre Bucureşti.

Ecologiştii încearcă să prevină fenomenul prin reîmpăduriri, iar fermierii trebuie să recurgă la noi culturi, se arată în prezentarea documentarului ARTE, preluat de Digi24.

Consecinţele schimbărilor climatice pot fi văzute şi resimţite clar în zona Olteniei. Acolo unde odinioară pajişti şi păduri verzi căptuşeau malurile Dunării, astăzi se vede doar nisip. Zona acoperă acum peste 800 de kilometri pătraţi de-a lungul Dunării. Vântul suflă nisipul în sate şi chiar spre capitala Bucureşti, care se află la peste 200 de kilometri distanţă.