Enter your keyword

post

Compania Aquila investește 220.000 de euro pentru extinderea capacităților fotovoltaice

Aquila, una dintre cele mai mari companii de distribuție de bunuri de larg consum, demarează o investiție de 220.000 de euro pentru extinderea centralei fotovoltaice inaugurate în acest an și pentru ridicarea unei noi centrale în Ploiești, cu o capacitate totală combinată de 230 kW, conform unui comunicat de presă.

Foto: Centrală fotovoltaică Ploiești

Centralele fotovoltaice pe care se concentrează investiția sunt în Ploiești, iar utilizarea lor va duce la o reducere cu 113 tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon aferente energiei electrice pe care o utilizează compania.

Din suma totală, circa 202.000 de euro se îndreaptă spre o capacitate suplimentară de 100 kW la centrala fotovoltaică de 100 kW inaugurată deja în acest an, iar investiția se va amortiza în trei ani. Restul de 20.000 de euro se îndreaptă către o nouă centrală, cu o capacitate de 30 kW, care deservește sediul social al companiei.

Punem accentul pe sustenabilitate în multiple arii de activitate, iar sustenabilitatea energetică este una dintre prioritățile-cheie. Pentru un plus de eficiență, previzibilitate și control, am ales să investim accelerat în aria centralelor fotovoltaice. Ne susținem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menține angajamentele de calitate și performanță și, în același timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor”, a declarat Răzvan Bagherea, director Organizare și Resurse Umane, Aquila.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.