fbpx

Enter your keyword

post

Cercetători: Mii de miliarde de dolari sunt alocate în direcția greșită când vine vorba de amenințările climatice din cauza unor modelări eronate ale băncilor centrale

Cercetători: Mii de miliarde de dolari sunt alocate în direcția greșită când vine vorba de amenințările climatice din cauza unor modelări eronate ale băncilor centrale

Un grup de cercetători australieni pe teme climatice avertizează că mii de miliarde de dolari sunt alocate în direcții greșite atunci când vine vorba de combaterea amenințărilor climatice, din cauza unor modelări eronate aplicate de băncile centrale și de autoritățile de reglementare, potrivit The Guardian.

Foto: Sharon McCutcheon/Unsplash

Profesorul Andy Pitman, director al Australian Research Council’s Centre of Excellence for Climate Extremes, susține că autoritățile de reglementare se bazează pe modelări care sunt utile pentru a previziona modul în care condițiile meteorologice se vor modifica pe măsură ce planeta se încălzește.

Totuși, el spune că aceste modelări nu sunt la fel de precise când vine vorba despre modul în care condițiile meteorologice extreme vor afecta localități și comunități individuale.

Pitman este de părere că autoritățile de reglementare nu sunt „echipate” corespunzător pentru a evalua riscurile și pentru a reglementa capacitatea băncilor și a altor instituții de a lucra în direcția potrivită.

Pot spune fără îndoială că supraestimăm costul schimbărilor climatice în anumite zone, în timp ce îl subestimăm semnificativ în alte zone. (…) Dacă aruncăm miliarde sau mii de miliarde într-o direcție trebuie să ne asigurăm că avem consilierea științifică potrivită pentru a interpreta în mod corect informațiile climatice. Cred că este ceva evident, dar autoritățile de reglementare nu lucrează astfel”, consideră Pitman. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.