Enter your keyword

post

Brookfield Renewable vrea să investească 1 miliard de dolari într-o companie care transformă carbonul capturat în alte produse

LanzaTech, o companie care transformă carbonul capturat în alte produse, a anunțat semnarea unui parteneriat de finanțare cu investitorul specializat în energie regenerabilă Brookfield Renewable, potrivit ESG Today.

Photo 245330035 © Artinun Prekmoung | Dreamstime.com

Scopul parteneriatului este acela de a dezvolta facilități de producție la scară largă pentru a transforma carbonul capturat în combustibili sustenabili, materiale și diverse forme de ambalaje.

Compania LanzaTech a fost fondată în 2005, iar principala sa misiune este aceea de a transforma carbonul capturat în materii prime care sunt de altfel produse din combustibili fosili.

Până acum, tehnologia LanzaTech a reușit să transforme emisiile de la un combinat siderurgic în produse precum combustibil sustenabil pentru aviație, articole de vestimentație sau detergenți de rufe.

Parteneriatul Brookfield – LanzaTech se va concretiza printr-o investiție inițială de 500 de milioane de dolari, care se va traduce prin construcția și operarea unor noi facilități de producție pe tehnologia LanzaTech. Totodată, Brookfield ar urma să mai investească ulterior încă 500 de milioane de dolari.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.