Enter your keyword

post

Avertismentul a peste 11.000 de cercetători: Planeta se confruntă cu o urgență climatică

Avertismentul a peste 11.000 de cercetători: Planeta se confruntă cu o urgență climatică

Omenirea va fi afectată de „suferinţă de nedescris din cauza crizei climatice”, dacă nu au loc transformări majore în societatea globală, potrivit unui avertisment transmis de peste 11.000 de cercetători din 153 de țări, informează The Guardian.

„Declarăm clar şi fără niciun dubiu că planeta Pământ se confruntă cu o urgenţă climatică”, au transmis cercetătorii. „Pentru a ne asigura că vom avea un viitor sustenabil, trebuie să schimbăm modul în care trăim. Avem nevoie de transformări majore în modul de funcţionare a societăţii noastre globale şi felul în care noi interacţionăm cu ecosistemele din jurul nostru”, au mai spus cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au transmis că nu mai avem timp de pierdut. „Criza climatică a început şi accelerează cu o rapiditate mai mare decât cea preconizată. Criza în care ne aflăm este mult mai severă decât am anticipat iniţial, ecosistemele şi soarta omenirii sunt grav ameninţate”, au continuat cercetătorii.

Avertismentul a fost publicat în jurnalul BioSciene cu ocazia aniversării a 40 de ani de la prima conferinţă globală pe tema climei, aceasta fiind organizată la Geneva în 1970. Avertismentul a fost rezultatul unei colaborări între zeci de cercetători şi susţinută de peste 11.000 de oameni de ştiinţă din 153 de ţări.