Enter your keyword

post

Avem nevoie de politici publice dacă vrem ca industria hidrogenului „verde” să crească suficient de repede

Hidrogenul „verde” va continua să existe doar în cantități limitate, prea mici pentru a face diferența, în cazul în care politicile publice adoptate la nivel global nu încurajează dezvoltarea acestei industrii, conform unei analize publicate de Reuters.

Foto: Andreas Gucklhorn/Unsplash

Entuziasmul adunat în jurul hidrogenului „verde” înregistrează o creștere în ultimii ani, datorită faptului că acesta este produs cu ajutorul energiei realizate din surse regenerabile.

Hidrogenul „verde” a fost îmbrățișat la nivelul Uniunii Europene, cât și a țărilor sau a companiilor, drept o alternativă la milioanele de tone de hidrogen „gri”, produs cu gaz natural, astfel încât blocul european să își poată atinge ținta net zero până în 2050.

Totuși, raportat la capacitățile actuale de producție, hidrogenul „verde” va fi responsabil de 1% din totalul mixului energetic la nivel global până în 2035. La nivelul UE, ținta de 1% va fi atinsă până în 2030, conform analizei realizate de un grup mai mare de cercetători, printre care cei de la Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Capacitatea globală de producție de hidrogen se ridica la 600 mW în 2021, însă aceasta trebuie să crească de 6.000-8.000 de ori până în 2050 pentru a avea un impact semnificativ, potrivit raportului. Abia la acest nivel este vorba despre o dimensiune compatibilă cu scenarii climatice asumate prin Acordul de la Paris din 2015.

 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.