Enter your keyword

post

APIA: Vehiculele electrice și hibride au însumat aproape 20% din înmatriculările noi în primele cinci luni din 2022

Segmentul autoturismelor electrice și hibride a înregistrat o cotă de piață de 19,9% din totalul autoturismelor noi înmatriculate în România în primele cinci luni ale anului 2022, conform datelor transmise public de Asociația Producătorului și și Importatorilor de Automobile din România (APIA).

Foto: Ernest Ojeh/Unsplash

Cota de piață a acestui segment este cu 4,9 puncte procentuale (2.329 de unități) peste segmentul motoarelor diesel. Autoturismele echipate cu motoare pe benzină au înregistrat o creștere de 38,5% față de primele cinci luni din 2021, ajungând la o pondere de 65% în totalul noilor înmatriculări.

„Ca și în 2021, când, deși s-a înregistrat o scădere a achizițiilor de autoturisme în general cele <<verzi>> au performat, în acest an achizițiile din această categorie s-au dublat (+135,8%) comparativ cu perioada similară a anului trecut. În acest context, este de remarcat creșterea importantă a autoturismelor 100% electrice (+513,6%) şi a celor plug-in hybrid (+145%)”, au transmis reprezentanții APIA.

Dacia Spring a fost cel mai bine vândut autoturism electric pe piața din România în primele cinci luni ale anului, cu 1.884 de unități, urmat de Tesla Model 3, cu 257 de unități și Hyundai Kona cu 206 unități.

Pe segmentul plug-in hibrid, cel mai bine vândut model a fost Ford Kuga, cu 140 de unități, urmat de Mercedes Benz GLE, cu 126 de unități și Hyundai Tucson cu 105 unități. De cealaltă parte, Toyota Corolla a fost cel mai bine vândut model în cazul autoturismelor hibride, cu 903 unități. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.