Enter your keyword

post

Ajută copiii fără posibilități financiare să poată învăța de acasă

Ajută copiii fără posibilități financiare să poată învăța de acasă

Fundația Agenția împreună face apel către companii, firme, ONG-uri și persoane fizice pentru a dona calculatoare, laptopuri, tablete sau sume de bani astfel ca elevii să poată face cursuri online cu profesorii lor pe timpul panedmiei de coronavirus.

Cursurile au fost suspendate în școli până după Paști, pentru a proteja copiii pe timpul pandemiei de coronavirus. Profesorii însă fac cu elevii cursuri online, de acasă.

Gelu Duminică, directorul executiv Fundația „Agenția de dezvoltare comunitară Împreună” atrage atenția că deși dreptul la educație este garantat de Constituție, nu toți școlarii  au echipamentele necesare  să participe la cursuri și, uneori, nici toate cadrele didactice nu au echipamentele necesare.

Apelul transmis de Fundația Agenția Împreună:

“Dreptul la educație este garantat de Constituție. Ce ne facem însă când, pentru a avea acces la educație, ai nevoie de o tabletă și de conexiune bună la internet?

În ultimele zile, am stat de vorbă cu zeci de directori care coordonează școlile cu un număr semnificativ de copii dezavantajati pe care noi, cei de la Fundația Agenția Împreună, le sprijim. În medie, cam 30% dintre copiii care sunt înscriși în aceste școli nu pot participa, din varii motive, la cursurile oferite prin sistemul on-line, marea lor majoritate provenind din rândul comunităților sărace. Principalul motiv invocat este cel economic, și anume că părintii lor nu își pot permite achiziția echipamentelor necesare conectării la platformele electronice. În atare condiții, este foarte probabil ca această categorie de copii să aibă parte de un act educațional și de mai de slabă calitate decât cel la care au fost expuși până în momentul apariției acestei crize sanitare, lucru care nu poate decât adânci clivajul de dezvoltare și să-i arunce în risc de abandon.

Așa că, daca ai un calculator, laptop sau tabletă de care să te lipsești, te rog să ne dai un semn și noi ne vom asigura ca va ajunge la una din aceste școli care îl va da în folosință unui copil care are nevoie.

Ai și varianta unei donații, în conturile Fundației Agenția Împreună. Banii vor fi folosiți pentru achiziția unor astfel de terminale.

Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”
CF: 12180126
Unicredit Bank – sucursala Izvor
Cont Lei: RO32BACX0000003001779007
Cont Euro: RO36BACX0000003001779032
Cont USD: RO97BACX0000003001779001″