fbpx

Enter your keyword

post

Accenture: Doar 7% dintre companii și-au integrat complet strategiile de afaceri, tehnologice și de sustenabilitate, la nivel global

Accenture: Doar 7% dintre companii și-au integrat complet strategiile de afaceri, tehnologice și de sustenabilitate, la nivel global

Doar 7% dintre companiile care activează la nivel global și-au integrat complet strategiile de afaceri, tehnologice și de sustenabilitate, potrivit unui studiu realizat de compania de IT Accenture, citat într-un comunicat de presă.

Foto: Luke Chesser/Unsplash

„Pe măsură ce companiile îşi stabilesc obiective de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) tot mai ambiţioase, strategiile lor în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi tehnologia trebuie să devină mai strâns aliniate pentru a obţine un avantaj competitiv, valoare financiară şi un impact pozitiv de durată asupra societăţii şi mediului”.

Toate cele 560 de companii chestionate în cadrul studiului au considerat tehnologia ca fiind importantă sau foarte importantă pentru atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate.

„Deşi companiile văd o valoare clară în implementarea unei strategii integrate, ele menţionează lipsa de soluţii şi standarde (40%), complexitatea (33%) şi lipsa de conştientizare a consecinţelor neintenţionate ale tehnologiei (20%) ca fiind obstacole în calea atingerii obiectivelor lor. Acest decalaj între intenţie şi acţiune determină companiile să facă compromisuri între obiectivele de afaceri şi cele de sustenabilitate – compromisuri care pot fi reduse sau eliminate cu ajutorul unei strategii tehnologice universale şi sustenabile”, arată studiul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.