fbpx

Enter your keyword

post

Fondurile de acțiuni care se axează pe companii cu un scor ESG bun au obținut și randamente mai bune în ultimii cinci ani

Fondurile de acțiuni care se axează pe companii cu un scor ESG bun au obținut și randamente mai bune în ultimii cinci ani

Fondurile mutuale de acțiuni care au investit în principal în companii globale cu un scor ESG pozitiv au obținut un randament mai bun decât piața în ultimii cinci ani, conform informațiilor furnizate de firma ESG Book pentru agenția de presă Reuters.

Foto: Sharon McCutcheon/Unsplash

Mai mult, analiza ESG Book a scos la iveală că performanțele diferă în funcție de componenta ESG (mediu, social, guvernanță), pe care s-a axat fiecare fond. Spre exemplu, companiile cu un scor mai bun la capitolul guvernanță au livrat randamente mai bune pentru acționari decât cele cu un scor mai bun la capitolul social.

Trebuie menționat că analiza ESG Book a luat în calcul doar jucători mari, cu lichiditate pe acțiuni, excluzând companiile cu o capitalizare de piață redusă și volume mici pentru a nu distorsiona rezultatele.

În contextul în care tot mai muli bani din piață se îndreaptă spre investiții aliniate la criteriile ESG, devine cu atât mai important pentru investitori și ce randamente financiare pot obține prin aceste plasamente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.