fbpx

Enter your keyword

post

Microsoft semnează un acord cu startup-ul Climeworks pentru eliminarea a 10.000 de tone de dioxid de carbon din atmosferă

Microsoft semnează un acord cu startup-ul Climeworks pentru eliminarea a 10.000 de tone de dioxid de carbon din atmosferă

Startup-ul elvețian Climeworks a anunțat semnarea unui acord cu gigantul Microsoft, care presupune captarea carbonului prin metoda DAC (Direct Air Capture), pentru o perioadă de zece ani, conform ESG Today.

Foto: Clint Patterson/Unsplash

Noul acord presupune că cei de la Climeworks vor elimina permanent din atmosferă 10.000 de tone de dioxid de carbon în numele Microsoft. Metoda DAC înseamnă că dioxidul de carbon este extrads direct din atmosferă, pentru a fi utilizat ca materie primă sau pentru a fi eliminat pentru totdeauna.

Climeworks este una dintre companiile care se remarcă în piața captării carbonului prin metoda DAC, după ce a atras recent o finanțare de 650 de milioane de dolari pentru a-și extinde capacitățile. În iunie, compania a anunțat un proiect denumit „Mammoth” (Mamut), care ar trebui să ducă la captarea de 36.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.