fbpx

Enter your keyword

post

Ministrul Mediului: Lumea are nevoie urgentă de o schimbare pentru a inversa pierderea biodiversității

Ministrul Mediului: Lumea are nevoie urgentă de o schimbare pentru a inversa pierderea biodiversității

Întreaga lume are nevoie urgentă de o schimbare de direcție pentru a putea inversa pierderea biodiversității, a declarat Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prezent la întâlnirea miniștrilor de resort din statele membre care are loc la Praga.

Foto: Consiliul de Mediu de la Praga

Lumea are nevoie urgentă de o schimbare pentru a inversa pierderea biodiversității și 2022 reprezintă oportunitatea majoră de a face această schimbare. Ar trebui stabilit un cadru solid pentru perioada de după 2020, cu obiective specifice, măsurabile, ambițioase, realiste, pentru a inversa declinul biodiversității”.

Totodată, el este de părere că în timpul negocierilor COP toate țările ar trebui să insiste asupra includerii unui obiectiv de protecție a 30% din sol și oceane.

În acest sens, trebuie să jucăm un rol activ în procesul de negociere internațională pentru a facilita adoptarea acestui cadru global privind biodiversitatea după 2020. Îndeplinirea obiectivelor sale va necesita o cooperare mai strânsă cu partenerii internaționali, sprijin sporit, finanțare și eliminarea treptată a subvențiilor dăunătoare biodiversității”. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.